Poslednje ažuriranje: 18. april 2022.

Na ovoj stranici ću objavljivati sve važne informacije (za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske) u vezi sa ulaskom na Kipar tokom trajanja pandemije koronavirusa.

Počev od ponedeljka, 18. aprila 2022. godine:

– Ukida se Cyprus Flight Pass.

– Ukidaju se sva ograničenja za vakcinisane putnike bez obzira na zemlju iz koje dolaze. Oni koji su vakcinisani sa tri doze (booster) potrebno je da prilože potvrdu/sertifikat o vakcinaciji – bez obzira na datum kada su primili poslednju dozu. Oni koji su vakcinisani sa dve doze potrebno je da prilože potvrdu/sertifikat o vakcinaciji – ne stariji od 9 meseci.

– Vakcine koje se prihvataju: Janssen, AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac, Covaxin, Sputnik Light (samo booster doza) i Novavax Nuvaxovid COVID-19

– Putnici koji su preležali koronavirus bez obzira na zemlju iz koje dolaze neće morati da se testiraju i/ili idu u karantin – potrebno je da prilože potvrdu/sertifikat o preležanom koronavirusu – ne stariji od 6 meseci.

– Ukidaju se kategorije zemalja.

– Nevakcinisani putnici (stariji od 12 godina), bez obzira na zemlju iz koje dolaze, moraće da urade samo jedan test pre putovanja na Kipar: PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 24 sata). Dakle, testiranje nevakcinisanih putnika po sletanju na neki od kiparskih aerodroma se ukida. Kipar zadržava pravo slučajnog testiranja na granici, gde trošak testiranja snosi putnik (15 EUR u Larnaki i 19 EUR u Pafosu) i do dobijanja rezultata dužan je da bude u izolaciji.

Boravak na Kipru

Nošenje maske na Kipru je obavezno u zatvorenim prostorima (izuzev tokom konzumiranja hrane i pića).

Od ponedeljka, 18. aprila 2022. Safe Pass više nije potreban za ulazak u tržne centre. Međutim, Safe Pass je i dalje potrebno imati za ulazak u restorane, kafiće i klubove.

Pod SafePass-om se podrazumeva:
– za nevakcinisane: posedovanje rapid testa (ne starijeg od 24 časa za klubove i ne starijeg od 48 sati za kafiće i restorane) i može se uraditi u svakoj apoteci po ceni od 4-5 EUR. Rezultati i QR code stižu SMS porukom u roku od 15 minuta nakon testiranja.
– za vakcinisane: sertifikat/potvrda o vakcinaciji.

Za sve informacije i protokole na raspolaganju su e-mail adresa travel2020@visitcyprus.com, Facebook stranica www.facebook.com/VisitCyprus.cy, kao i “Cyprus Flight Pass” call centar (radno vreme 08h – 20h po kiparskom vremenu):
Pozivi unutar Kipra: 1474
Pozivi iz inostranstva: +357 22 285 757

Knjiga “Moj Kipar – Sve o Kipru iz ugla zaljubljenika” >>>

Podelite stranicu: