Najsveobuhvatniji vodič o Kipru ikada napisan!

Moj Kipar - Knjiga

PORUČI KNJIGU

SRBIJA:
Cena knjige iznosi 2000 dinara + poštanski troškovi. Šaljemo PostExpress-om, plaćanje pouzećem.

BOSNA I HERCEGOVINA:
Cena knjige iznosi 35 KM + poštanski troškovi. Šaljemo kurirskom službom iz BiH, plaćanje pouzećem.

SEVERNA MAKEDONIJA:
Cena knjige iznosi 1050 MKD + poštanski troškovi. Šaljemo kurirskom službom iz Severne Makedonije, plaćanje pouzećem.

Moj Kipar - Sve o Kipru iz ugla zaljubljenika

  • Luksuzno izdanje (tvrdi povez)
  • Sve o Kipru na 324 stranice u boji
  • Preko 450 fotografija
  • Idealan poklon za hedoniste

Knjiga "Moj Kipar - Sve o Kipru iz ugla zaljubljenika" nastala je kao rezultat iskrene ljubavi prema lepoti i veri u nešto što ne bledi. Ljubavi prema nečemu što svakodnevno dobija nove nijanse... plave boje. Boje beskraja. Boje večnosti. Boje neba. Boje mora. Boje Kipra.

Ova knjiga je istovremeno i vodič i ljubavna priča o Kipru, životu, moru, suncu, vama i... jednom duplom strelcu. Pogledajte kako je izgledala prva promocija knjige održana 9. oktobra u Novom Sadu...

Hvala svima vama koji ste bili ili ste deo mog života.
Ova knjiga i ja smo rezultat sadejstva svih vas.

Autor: Milan Marijanac


 

Rađanje ljubavi prema
"ostrvu ljubavi"

Ko je "krivac" za sve?

Kako je nastao Moj Kipar


 

Knjiga Moj Kipar

O knjizi...

O autoru

Rođen sam 7. decembra 1985. godine u Novom Sadu. Iskreno, nisam bio kao ostala deca niti sam delio većinu interesovanja svojih vršnjaka. Uživao sam i stvarao u svom svetu, u senci i miru. Imao svoje snove. Male i velike. Ostvario sam neke, a neke ću tek ostvariti. Bio sam samo takav štreber, ali od četvrtog razreda osnovne škole. Do tada najnemirnije dete na svetu koje je bilo vezivano za stolicu kod kuće i isterivano iz učionice zbog nemogućnosti da 45 minuta mirno sedi. Završio sam srednju ekonomsku školu, a potom diplomirao i masterirao Informacione tehnologije na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu 2008, odnosno 2010. godine. Danas kada sretnem neke od svojih nastavnika i profesora, prva asocijacija im je „učenik sa najlepšim rukopisom i najurednijim sveskama”. Tu smo došli do moje prve omiljene vrline i mane – perfekcionizma, koji često zna da bude vrlo naporan. Ne podnosim ljudsku površnost, a osobina koju najviše cenim je empatija.

U polju veba i marketinga sam od 2002. godine, a prvi novac od tog posla sam zaradio sa 20 godina. Bilo je to 2005. godine, kada sam postao glavni i odgovorni urednik zvaničnog veb-sajta Novaka Đokovića. Veliki zalogaj za tada (i sada) mladog momka i obožavaoca tenisa (zbog Jelene Dokić), ali i dokaz da se sa jasnom vizijom, predanim radom, trudom, upornošću, strpljenjem, stalnim usavršavanjem i verom u sebe – svaka visina može dosegnuti. Ta saradnja traje i danas, i ponosan sam što sam osoba sa najdužim stažem u timu jednog od najboljih svetskih tenisera svih vremena. Preko 3000 napisanih članaka samo su zrno peska u moru ove prekodecenijske saradnje.

Do 2008. godine nisam imao pasoš. Od tada do danas putovao sam u oko 25 zemalja. Pre toga, dane i noći provodio sam učeći i usavršavajući se, imao svoj pravac i sledio ga. Na prste mogu da izbrojim koliko sam puta u periodu školovanja otišao u izlazak. Rekao bi čovek asocijalno biće, ali potpuno suprotno tome. Sada kada je došlo vreme da se ubiraju plodovi i proživi „izgubljeno”, pa i mnogo više od toga, „terorisan” sam sa: „Opet putuješ?”, „Kako toliko putuješ?”, „Radiš li ti nekada?”… Šta da im kažem na ovo... Dovoljno je da ja znam koliko sam sebe dao u ono što radim da bih došao do nečega čemu težim. Nedavno mi je poznanica postavila pitanje „Kako to izgleda kada ceo život radiš posao koji voliš?” Nasmejao sam se misleći da sam time sve rekao. I ubeđen sam da jesam.

Ukratko, Milan je neko ko nikada ne miruje. Neko ko večito vodi borbe sa morem ideja, planova i ambicija. Neko koga ćete u svako doba dana videti nasmejanog i punog optimizma, bez obzira na to kako se oseća iznutra. Neko ko od prvog dana voli posao kojim se bavi, ko voli da usrećuje druge, svakodnevno radi na sebi, istražuje, stvara, piše, druži se, sprema poslastice, čita, sluša muziku, gleda filmove, posećuje pozorišta i bioskope, igra i gleda tenis i naravno – putuje. Istovremeno, i neko ko voli da uživa u svom mikrokosmosu, svojoj slobodi i aktivnim momentima mira koji su mu najdragoceniji za kreativnost.

Mimo putovanja i promocije Kipra, bavim se veb (i grafičkim) dizajnom, marketingom i pisanjem.

  

Zanima te kako izgleda Kipar
viđen očima nekoga kome je Kipar drugi dom?

PORUČI KNJIGU I PROPUTUJ KIPROM

Copyright © 2020 Moj Kipar. Sva prava zadržana.