Plave lagune Kipra – kada oči ne varaju

Datum objave:
Plava Laguna Akamas Kipar

Dva bisera Kipra sa nestvarno plavom bojom vode. Jedan je na krajnjem zapadu, drugi na krajnjem istoku ostrva. Udaljeni su oko 232 kilometra, a do onog lepšeg je “teže” stići.

Kipar Plava laguna

Prva Plava laguna nalazi se na poluostrvu Akamas, na severu regije Pafos. S obzirom da je jedno od najpopularnijih mesta na poluostrvu, tokom sezone brodom je posećuje ogroman broj turista.

Kristalno plava voda u ovom malom zalivu je zapanjujuće čista i prozirna, tako da svuda jasno možete videti morsko dno. Teško je odoleti da ne uskočite u more da plivate ili ronite, naročito u vrelim letnjim mesecima.

Do Plave lagune Akamasa najlakše je doći organizovanim ekskurzijama brodom ili iznajmljivanjem privatnog broda.

Svega 700 metara od Plave lagune nalazi se Fontana Amoroza, prelepa plaža koja takođe privlači brojne turiste. Pogodna je za ljubitelje ronjenja.

Plava Laguna Akamas Kipar Plava Laguna Akamas Kipar Plava Laguna Akamas Kipar Plava Laguna Akamas Kipar Plava Laguna Akamas Kipar Plava Laguna Akamas Kipar Plava Laguna Akamas Kipar

Druga Plava laguna nalazi se u Aja Napi, u okviru Nacionalnog parka Kavo Greko (Cavo Greco). Pristupačnija je od prvo pomenute Plave lagune i do nje možete doći bilo kojim prevoznim sredstvom.

Plava Laguna Aja Napa Kipar Plava Laguna Aja Napa Kipar

Slike govore više od hiljadu reči…

Fotografije: Shutterstock, Instagram, privatna arhiva

Autor: Moj Kipar Pafos 0 komentara

0 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *