Državljanima Republike Srbije od 19. jula 2013. godine nije potrebna viza za ulazak na Kipar. Uslov je da poseduju putnu ispravu (pasoš) koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU.

Nosiocima biometrijskih pasoša Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Ukoliko planirate da boravite na Kipru duže od tri meseca potrebno je da podnesete zahtev za boravišnu dozvolu (boravišnu vizu).

Ko želi da radi, na Kipru može naći posao u bilo kojoj oblasti. Međutim, za to je potrebno imati odgovarajući papir – radnu dozvolu (radnu vizu), koje vam obezbeđuje poslodavac (ukoliko želi da ima legalne radnike). Za sezonske poslove gotovo da je nemoguće dobiti radnu dozvolu ako niste iz neke od zemalja EU (previše papirologije i oduzimanja vremena poslodavcu), dok je kod stalnih poslova situacija drugačija.

Šta mi je potrebno za radnu dozvolu?

Da biste radili na Kipru, imperativ je poznavanje engleskog jezika, a ako govorite još grčki, ruski ili nemački, to vam je samo još jedan plus.

Dobra vest je da su ljudima iz naše zemlje kiparski Grci naklonjeniji nego Grci iz Grčke. Veoma su ljubazan narod, a naše ljude izuzetno vole.

Sajtovi za traženje posla na Kipru:
Ergodotisi.com
Bazaraki.com
AdvanceCareer.com.cy
AnergosJobs.com
CyprusJobs.com
CyprusRecruiter.com
Global Recruitment Solutions

Facebook grupe:
Jobs in Cyprus
Vacancies Jobs in Cyprus

Facebook stranice:
Jobs in Cyprus – aggeliesergasias.com
Find Job in Cyprus

S obzirom da su neke od stranica/grupa na grčkom, a vi možda ne govorite ili ne razumete jezik, preporučujemo upotrebu Google prevodioca. Kad stupite u kontakt sa poslodavcem komunicirate na engleskom jeziku. Kao bivša engleska kolonija gde je engleski bio službeni jezik, na Kipru svi odlično govore jezik, od deteta do starijih ljudi.

Ako ste u potrazi isključivo za sezonskim poslom, korisno je da znate da zvanična sezona na Kipru traje od 1. aprila do 31. oktobra.

  (Fotografija: Shutterstock)
Podelite stranicu:
 • 60
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  60
  Shares

5 komentara

 • Avatar

  Trazim stalni posao na kipru vredan i znam vise vrsta poslova i imam srpski biometrijski pasos

  Predrag Injac,
 • Avatar

  Zovem se Ljubica,imam 39 godina.
  Udata,majka 3 dece.Ne pusac.
  Srpski pasos.Komunikativna i vredna.
  Trazim sezonski posao.

  Ljubica,
 • Avatar

  Pozdrav! Kako doci do posla cuvanja dece u porodicama na Kipru, osim na site-ovima, gde imaju starosno ogranicenje?
  Veliko iskustvo sa decom, profesionalni hranitelj..

  Gordana,
 • Avatar

  Jako mi se dopada Kipar. Imam višegodišnje iskustvo u radu da decom i sa decom sa posebnim potrebama. Radila bih kao babysiterka ili neki drugi posao sa decom. Moj email
  branka.nikolic@yahoo.com

  Branka,
 • Avatar

  JA sam iz SRBIJE, BORAVIM NA KIPRU U LIMASOLU, DOKTOR HEMIJE, VISE TEHNOLOGIJA IMMA URADJENIH U OBLAST HEMIJE MOZE DA NEKO OTVORI PROIZVODNJU DA PROIZVODI HEMIJSKKA SREDSTVA ZA DOMACINSTVU ILI INDUSTRUJU.

  Radio bi nesto dounski, u bblasti hemije, da malo poboljsam dommaci budzet za zivot,
  Neznam kako da to ostvarim, potreban mi je pomoc, kao i saradnja.
  Vladisav MMilovanovic,s,r, Mail.VLADISAVVUK@GMAIL.COM

  VLADISAV mmILOVANOVIC,,
 • Your email address will not be published. Required fields are marked *