Ako želite da uživate u igranju golfa u živopisnom pejzažu i idealnoj mediteranskoj klimi na ostrvu, onda je Kipar savršen izbor za vas. Postoje četiri golf terena sa 18 rupa (međunarodnih standarda) koji se nalaze između brda sa pogledom na prelepo more, a mir i tišina su neopisiv dodatak ovoj čudesnoj slici. Smešteni u širem području Pafosa, udaljeni su od buke i turističkih odmarališta, ali su istovremeno i dovoljno blizu da je lako doći do njih. Kada jednom dođete, poželećete da se vratite ponovo i ponovo.

Ljubitelji golfa će na ovim mestima pronaći sve što im je potrebno, bilo da su profesionalci ili rekreativci. Organizuju se i golf turniri gde možete testirati svoje umeće ili uživati u amaterskom golfu. Uputite se ka luksuznim kiparskim golf terenima sa porodicom ili prijateljima i prepustite se čarima prirode i svemu što vam nude ove oaze mira.

Aphrodite Hills Golf Course

Aphrodite Hills Golf Course Kipar

Smešten između Pafosa i Limasola, Aphrodite Hills je nagrađivani projekat u okviru kojeg se nalazi golf teren sa 18 rupa, dizajniran od strane renomiranog arhitekte Kabela Robinsona.

Upečatljiva karakteristika terena zagrljenog beskrajno plavim Mediteranskim morem je dubok kanjon koji razdvaja dve visoravni savršeno uklopljenje u dizajn. Prošaran drvećem maslina i rogača, Aphrodite Hills pruža izuzetan pogled na Afroditine stene, koje su po mitologiji rodno mesto boginje ljubavi, lepote i plodnosti.

Jedna od glavnih karakteristika terena od 6.299 metara je sedma rupa koja je jedna od najspektakularnijih “par 3s” u Evropi. Rupa se strmo spušta preko kanjona u prostrano zelenilo, smešteno u maslinovoj šumi.

Teren, koji je otvoren 2002. godine, nudi i tri profesionalna golf instruktora dostupna za pojedinačne i grupne časove na kursu akademije sa tri rupe, a tu je i potpuno opremljen Pro Shop.

Fenomenalno opremljen klub sa barom, restoranom i terasom pruža pogled na zelenilo i može da se koristi za specijalne događaje i privatne zabave, dok rizort u svom sastavu ima i luksuzni hotel sa pet zvezdica “Aphrodite Hills Hotel”, tenisku akademiju, fitnes objekte, luksuzne vile i apartmane, spa centar i seoski trg sa prodavnicama i restoranima.

Eléa Estate Golf Club

Eléa Estate Golf Club KiparEléa Golf Club, deo prestižnog i nagrađivanog “Eléa Estate”-a, je izazovan teren sa 18 rupa, čiji je dizajner legendarni britanski golfer Ser Nik Faldo.

Nalazi se u mestu Geroskipu u oblasti Pafosa, udaljen svega 8km od grada i aerodroma. Otvoren je 2010. godine.

Sa predivnim pogledom na Mediteransko more, teren od 6.775 stopa karakterišu brojni prirodni pejzaži uključujući beskrajno selo, drveća rogača i maslina, krečnjake, koji su kontrast tamno zelenoj paspalum travi. Veliki broj rupa je okružen mediteranskim travama i divljim biljkama.

Inspirisan tradicionalnom arhitekturom ostrva, klub uključuje barove i restorane, biblioteku i prijatne kamine. Kompleks takođe sadrži luksuzne vile i apartmane, butik hotel, spa objekte i druge zabavne sadržaje.

Minthis Hills Golf Club

Minthis Hills Golf Club Kipar

Ovaj golf klub osnovan je 1994. godine. Smešten je u neposrednoj blizini manastira iz 12. veka i vinograda u dolini Pafosa na nadmorskoj visini od 1.600 metara. Dugačak je 5.843 metara. Prvobitno dizajniran od strane Donalda Stila, Minthis Hills je najstariji golf teren na Kipru, a nedavno su ga Mekenzi i Ebert obimno renovirali kako bi bio u skladu sa svojim okruženjem.

Tako renovirani klub sa restoranom, salonom za opuštanje, terasom za golf i koktel barom, ima pogled na zelenilo i dramatičnu dolinu. Kulinarski tim je obučavan od strane Alain Ducasse trening centra, transformišući najbolje domaće i internacionalne sastojke u savršene kulinarske užitke. Klub površine 2000 kvadratnih metara postao je srce odmarališta, a u svom sastavu ima kompletno opremljen Pro Shop.

Secret Valley Golf Course

Secret Valley Golf Course Kipar

Smešten u dolini Pafosa uz Petra tou Romiou, mestu rođenja Afrodite po legendi, golf teren Secret Valley ima zapanjujuće okruženje sa prijateljskom i opuštenom atmosferom. Teren su dizajnirali Hans Georg Ehart i Snori Vilhamson, a lični pečat je dao Toni Džeklin, četvorostruki kapiten Ryder Cup-a i pobednik British Open-a i US Open-a.

Pažljivo smešten u prirodno okruženje sa zrelom vegetacijom u podnožju doline, teren je nedavno renoviran i otvoren 2013. godine. Dugačak je 5.700 metara.

Elegantan klub je dekorisan u drvetu i kamenu sa prijatnim prostorom za sedenje sa kaminom, kao i vistama sa dva balkona i menijem vrhunske internacionalne kuhinje u restoranu. Golf klub u svom sastavu ima luksuzne vile i apartmane – Venus Rock Resort.

Vodič za golf na Kipru (EN)