The Oak Tree – Degustacioni raj za ljubitelje vina

Datum objave:
Oak Tree Degustacija vina Larnaka Kipar

U srcu Larnake, poznatijem kao stari centar grada, nedaleko od čuvene crkve Svetog Lazara, postoji mesto koje ne smete zaobići ako ste barem malo zaljubljenici u dobro i kvalitetno vino. A ako niste, to ćete sigurno postati. Garantujem! To mesto se zove “The Oak Tree” (“Hrast”).

Vinski podrum i bar za degustaciju “The Oak Tree” nude impresivnu selekciju najkvalitetnijih vina iz Grčke, Kipra, Francuske, Italije, Južne Afrike, Argentine, Australije, Čilea, Španije, Meksika, Portugalije…

Osnivač ovog “mikro kosmosa” vrhunskih vina, kako ga domaćini zovu, je porodična kompanija “S.G. Katodritis & Co Ltd”. 70 godina iskustva u trgovini vinima i neverovatan entuzijazam bili su pokretači ideje koju danas sa velikim uspehom neguje Sergios Katodritis, suosnivač i osoba zadužena za podrum vina.

“The Oak Tree” se sastoji od podruma vina (ujedno je i prodavnica) i vinskog bara, a fenomenalnu atmosferu dok polako ispijate neko od vina uz platu sa raznim vrstama ukusnih sireva, suhomesnatih proizvoda i sezonskog voća, upotpunjuje pažljivo osmišljen ambijent. Podrum vina i bar su izgrađeni po vodećim standardima za čuvanje i prezentaciju vina, a pored svake flaše na raspolaganju su vam opisi vina kako biste se lakše odlučili.

Oak Tree Larnaka Kipar

Ono što je zajedničko za sva vina u podrumu jeste činjenica da su ih proizveli relativno mali proizvođači od autohtonih sorti grožđa iz vlastitih vinograda. To umnogome utiče na autentičnost samih vina koja su vam na raspolaganju u svim cenovnim rangovima.

Prilikom služenja, svako vino se servira u specijalnim čašama koje su namenjene baš za tu vrstu. Isto tako, temperatura svakog vina pri služenju je tačno ona koja se smatra najidealnijom za ono koje ste odabrali.

Vinski bar i vinski podrum (shop) su u periodu od 1. marta do 31. oktobra otvoreni za sve posete bez potrebe za prethodnom najavom/rezervacijom.

S obzirom na ono što dobijete, cene se slobodno mogu nazvati simboličnim:

12 EUR po osobi – degustacija 10 najboljih kiparskih vina iz ponude u podrumu
18 EUR po osobi – degustacija 5 najboljih grčkih i 5 najboljih kiparskih vina iz ponude u podrumu (minimalno dve osobe)
24 EUR po osobi – degustacija 10 najboljih grčkih vina iz ponude u podrumu (minimalno četiri osobe)

Između 31. oktobra i 1. marta rezervacije su neophodne.

Oak Tree Larnaka Kipar

Pored toga što su apsolutno sva vina dostupna za degustaciju, isto tako možete da ih kupite i poklonite u nekoliko varijacija – u vidu flaše ili kao poklon paket u luksuznoj drvenoj ili kartonskoj kutiji. Kupovinu možete izvršiti na licu mesta ili online preko “The Oak Tree” web sajta www.cypruswinesonline.com, gde se ujedno nalaze i detaljne informacije o vinima iz ponude. Isporuka se vrši širom sveta, tako da je najmanji problem odakle ste.

Iako je u pitanju vinski podrum i bar za degustaciju vina, “The Oak Tree” se na sajtu TripAdvisor kotira na prvom mestu u kategoriji “Restorani u Larnaki”. 99% posetilaca su ocenili ovo mesto sa najvišom ocenom. A to mnogo govori.

Uveliko je poznato da konzumacija vina igra značajnu ulogu u zdravlju čoveka, naročito srca i krvnih sudova. Istraživanja su pokazala da su oni koji dnevno popiju čašu do dve vina zdraviji od onih koji nemaju taj običaj.

Iz tog, a i iz svih ostalih razloga, “The Oak Tree” je preporuka velika kao kuća kada je u pitanju Larnaka!

Kako doći do “The Oak Tree”?

“The Oak Tree” se nalazi u ulici George Drousiotis 9 u Larnaki, a telefoni za informacije i rezervacije su +357 24 815 044 i +357 24 654 808.

Oak Tree Larnaka Kipar

Radno vreme

Radno vreme “The Oak Tree” vinskog podruma i sobe za degustaciju je sledeće:

Ponedeljak i utorak: 9:30 – 19:30
Sreda – subota: 9:30 – 22:30
Nedelja: 16:00 – 21:00 (isključivo od oktobra do aprila)

Linkovi

Web sajt | Facebook stranica | TripAdvisor

0 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *