Finikoudes Beach

Plaza Finikoudes Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Finikoudes nalazi se na šetalištu istoimenog naziva u Larnaki, koje je jedno od najpoznatijih na Kipru. Plaža je duga oko 600 metara, a prepoznatljiva je zbog tropskog okruženja u vidu reda palmi, koje se prostiru njenim većim delom. Plaža je peščana, u nijansama braon i bež boje, a voda plitka i uglavnom mirna. Na plaži postoje raznovrsni kulturno-zabavni sadržaji, hoteli, restorani, kafići, poznati lanci hrane, butici… i uglavnom se nalaze paralelno sa plažom (preko puta nje). Na početku šetališta je marina (odakle kreću redovni izleti/krstarenja brodom…), dok je na kraju srednjevekovna tvrđava. Na raspolaganju su ležaljke, suncobrani, kabine za presvlačenje, toaleti…, a plaža je takođe i “teren” za mnoge sportove na vodi. Na početku plaže postoji bina gde se održavaju razne kulturne manifestacije. Spasioci su na dužnosti od 10:30h do 18h od juna do oktobra. Do plaže se lako može doći pešice, biciklom, automobilom ili autobusom (iz Larnake ili okolnih mesta).

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Mackenzie Beach

Plaza Mackenzie Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:
Ronjenje

Plaža Mackenzie još jedna je dobitnica Plave zastave. Nalazi se odmah pored aerodroma u Larnaki. Dok odmarate na zlatnom pesku ili se kupate u kristalno čistom i mirnom moru, ukazaće vam se jedinstvena prilikada da uživate u prizoru sletanja ili uzletanja aviona sa aerodroma. Na raspolaganju su ležaljke, suncobrani, kabine za presvlačenje, toaleti, niz restorana i noćnih barova/klubova, a na plaži je moguće zabaviti se i nekim od vodenih sportova, uključujući i surfovanje na vetru. Do ove plaže je vrlo lako doći.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Kastella Beach

Plaza Kastella Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:
Ronjenje

Kastella je mala “tropska” plaža koja se nalazi između plaži Finikoudes i Mackenzie. Pokrivena je sivim peskom sa prilično mirnom vodom. Od centra grada je udaljena oko 15 minuta hoda a u njenoj neposrednoj blizini je ribarsko utočište, kao i brojne taverne sa ribom, tzv. psarotaverne. Postoji nekoliko restorana, barova, prodavnica sladoleda i kioska, tako da je idealno mesto kako sa porodice tako i za mlađe turiste.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Dhekelia Beach

Plaza Dhekelia Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Dhekelia najduža je peščana plaža u Larnaki. Ovde je najveća koncentracija hotela u Larnaki, a gotovo svi imaju pogled na more. U ponudi su svi sadržaji koji će zadovoljiti i one najzahtevnije turiste. Pored hotela koji nude svoje sadržaje za malu naknadu, tu su restorani i taverne sa kiparskom i internacionalnom kuhinjom, kao i mini marketi, barovi, klubovi, tereni za odbojku na pesku…

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Alaminos Beach

Plaza Alaminos Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Alaminos se nalazi između mesta Alaminos i Mazotos (predgrađa Larnake). Do pre nekoliko godina bilo je teško pristupiti joj, kada ju je zajednica mesta Alaminos očistila, izgradila puteve i zasadila drveće. Gotovo je skrivena i zaista predstavlja tajni raj za plivače. Da biste došli do nje morate se isključiti sa puta. Na plaži možete iznajmiti suncobran, a u nesporednoj blizini je kiosk koji nudi pića po cenama poput onih u supermarketima. Na raspolaganju je veliki parking, udaljen svega nekoliko metara od plaže. Takođe, postoji pešačka staza koja počinje na plaži i završava se jedan kilometar dalje u novom turističkom području Aldiana Zypern.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Galu Beach

Plaza Galu Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Galu nalazi se u blizini grada na Dhekelia putu. Okružena je drvećem i zelenilom, pogled na more je prelep a smatra se jednom od najlepših primorskih mesta na Kipru.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Faros (Pervolia) Beach

Plaza Faros Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Faros (Pervolia) je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini sela Pervolia, južno od aerodroma u Larnaki. Ime je dobila po svetioniku koji je nedaleko od nje. Kao i mnoge plaže na Kipru, nagrađena je Plavom zastavom zbog kristalno čiste vode i prelepe obale. Sa barom na plaži i vodenim sportovima idealno je mesto za porodice i ljubitelje sporta. Savršena tišina izdvaja je od drugih plaža, a zbog stalnog vetra idealna je za puštanja zmajeva i surfovanje.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Lenios Beach

Plaza Lenios Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Lenios je peščana plaža koja se nalazi na Dhekelia putu, u mestašcu Oroklini. U okviru nje se nalazi hotel Lenios, a posetocima su dostupni svi neophodni sadržaji poput ležaljki i suncobrana za iznajmljivanje, spasilaca u sezoni, restorana, smeštajnih kapaciteta, parkinga.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Mazotos Beach

Plaza Mazotos Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Mazotos nalazi se u blizini istoimenog mesta, 20km južno od Larnake. Iako nema puno sadržaja za ponuditi, popularna je među lokalnim stanovništvom. Na samoj plaži nalazi se restoran/taverna “Akroyiali”, a nedaleko je i poznati Park kamila (Camel Park). Autobus koji vodi do Mazotosa i samog ulaza u Park kamila je 407, a kreće sa glavne lokalne autobuske stanice u Larnaki. Na raspolaganju je pet termina dnevno tokom radnih dana i tri termina vikendom.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Pyla (CTO) Beach

Plaza Pyla Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Pyla (CTO) nalazi se severno od centra Larnake, na putu Dhekelia putu. Omiljena je među porodicama jer nudi mnoštvo sadržaja. Plaža je peščana i bogata zelenilom, voda čista i plitka što je posebno bitno za porodice sa decom. Specijaliteti kiparske kuhinje u ponudi su u gotovo svim restoranima. Na plaži postoje tereni za odbojku i rukomet, a popularni su i vodeni sportovi.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Meneou Beach

Plaza Meneou Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Meneou nalazi se u podnožju istoimenog sela, južno od aerodroma u Larnaki. U pitanju je mirna mala plaža na kojoj se nalazi bar. More je mirno, voda plitka, idealna za porodice sa decom.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Yanathes Beach

Plaza Yannathes Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Yanathes je peščana sa divnim zelenim pejzažima. Zbog svoje bistre vode i prelepih grebena u širem području idealna je za ronjenje. Plaža se takođe može pohvaliti vodenim sportskim centrom, uslovima za džet ski i surfovanje. Duga je oko 300 metara, a nalazi se u mestu Oroklini (predgrađe Larnake) na Dhekelia putu.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Dasoudi Beach

Plaza Dasoudi Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Dasoudi jedna je od najboljih u Larnaki. Nalazi se na Dhekelia putu. Duga je, sa finim sitnim peskom, mirnom i plitkom vodom, okružena zelenilom. Drveća eukaliptusa čine je posebnom.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Cessac Beach

Plaza Cessac Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

Plaža Cessac nalazi se odmah pored Britanske baze u Dekeliji gde se završava obala. To je javna uska plaža sa sivim peskom. Na plaži postoji nekoliko barova i rastorana.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Agios Theodoros Beach

Plaza Agios Theodoros Larnaka Kipar

Sadržaji u okviru plaže:

U pitanju je mala peščana plaža, mirna, sa zlatnim peskom. Lako se dolazi do nje. U restoranu na plaži služi se sveža riba.

POGLEDAJ LOKACIJU PLAŽE NA MAPI

 

Legenda

Plaža Kastella (Fotografija: CTO)
Plaža Finikoudes (Fotografija: Shutterstock)
Plaža Mackenzie (Fotografija: mojkipar.com)
Plaža Dhekelia (Fotografija: booking.com)
Plaža Alaminos (Fotografija: booking.com)
Plaža Galu (Fotografija: chooseyourcyprus.com)
Plaža Faros (Fotografija: Shutterstock)
Plaža Lenios (Fotografija: lebayhotel.com.cy)
Plaža Mazotos (Fotografija: mojkipar.com)
Plaža Pyla (Fotografija: beachguide.org)
Plaža Meneou (Fotografija: booking.com)
Plaža Yannathes (Fotografija: Maria Voniati)
Plaža Dasoudi (Fotografija: chooseyourcyprus.com)
Plaža Cessac (Fotografija: Google)
Plaža Agios Theodoros (Fotografija: booking.com)