Camel Park

Park kamila Mazotos Larnaka Kipar

Park kamila nalazi se u mestašcu Mazotos, na 15-ak minuta udaljenosti od aerodroma u Larnaki. Pored kamila, u parku žive i druge životinje poput nojeve, ponija, koza, lama, kornjača, jelena, ptica, riba…

Park kamila Mazotos Larnaka KiparPark je otvoren 1998. godine. U prošlosti su se kamile na Kipru koristile za prevoz, danas se ovde ove divne životinje mogu sresti samo u okviru parka. Park kamila je sjajno mesto za uživanje u jahanju kamila, a u njemu se nalaze i igralište za decu, restoran i bazen.

Na oko 1.4 km od parka nalazi se plaža Mazotos i restoran domaće kuhinje “Akroyiali” sa ljubaznim meštanima, izuzetno povoljnim cenama, dosta nižim nego što je to slučaj u gradskim područjima.

Autobus koji vodi do Mazotosa i samog ulaza u Park kamila je 407, a kreće sa glavne lokalne autobuske stanice u Larnaki (cena karte u jednom pravcu je 1.5 EUR).

Cene:
Ulaz za odrasle: 5 EUR
Ulaz za decu: 3 EUR
Ulaz sa jahanjem kamila za odrasle: 10 EUR
Ulaz sa jahanjem kamila za decu: 8 EUR

Radno vreme parka:
Leto (april – oktobar): 09:00h – 19:00h
Zima (novembar – mart): 09:00h – 17:00h

Web sajt: http://www.camel-park.com

Zoološki vrt – Pafos

Zoološki vrt Pafos KiparOvo je prvi zoološki vrt na Kipru, ujedno i najveći. Nalazi se na svega par minuta od Pafosa, u mestu Peja. Nudi odličan izbor divljih životinja: žirafe, majmuni, kenguri, krokodili, mufloni, beli lavovi, tigrovi…

Autobus koji vodi do Peje je 616, a kreće iz zaliva Coral Bay (cena karte u jednom pravcu je 1.5 EUR).

Cene:
Ulaznica za odrasle: 16.50 EUR
Ulaznica za decu: 8.50 EUR

Radno vreme:
Novembar – mart: 09:00h – 17:00h
April – jul, septembar – oktobar: 09:00h – 18:00h
Avgust: 09:00h – 19:00h

Web sajt: http://www.pafoszoo.com/

Zoološki vrt – Limasol

Zoološki vrt u Limasolu je popularna atrakcija za sve uzraste, naročito za mlade. Nalazi se na glavnom putu na obali mora i sadrži preko tri stotine vrsta životinja i ptica. U zoološkom vrtu postoji i Prirodnjački muzej koji sadrži veliki broj životinja, ptica i riba.

Lokalni autobus koji vodi do zoološkog vrta je 30.

Cene:
Ulaznica za odrasle: 5 EUR
Ulaznica za decu (5-15): 2 EUR
Ulaznica za decu (0-5): besplatno

Radno vreme:
Decembar i januar: 09:00h – 16:00h
Novembar i februar: 09:00h – 16:30h
Mart i oktobar: 09:00h – 17:00h
April, maj i septembar: 09:00h – 18:00h
Jun, jul i avgust: 09:00h – 19:00h

Web: https://limassolzoo.com/

Farma zlatnih magaraca

Farma zlatnih magaraca Kipar

Farma zlatnih magaraca nalazi se u selu Skarinu, između Larnake i Limasola, na oko 33 km udaljenosti od Larnake. Broji oko 200 magaraca. Farma je izgrađena na bazi ljubavi i brige za održavanje tradicije Kipra. Glavni razlog za osnivanje farme je bio da zaštiti ove prelepe životinje koje su na pragu da izumru.

Jednom kada uđete na farmu, naletećete na vrlo staro maslinovo drvo, možda najstarije na Kipru. Farmu okružuje prekrasna botanička bašta. Miris baštenskih biljaka prati posetioce na svakom koraku. Bosiljak, lavanda, origano, stvaraju veličanstvenu atmosferu sa svojstvenim mirisima i bojama. Otkrijte i istražite vinariju, pogledajte bunar, mlin za masline, tradicionalnu kolibu, muzej magaraca i muzej od voska koji je priznanje tradicionalnim profesijama Kipra i njihovoj istoriji, predstavljen kroz voštane figure. U prodavnici suvenira možete se prepustiti tradicionalnim i kozmetičkim proizvodima od mleka magarca.

Radno vreme:
Novembar – mart: 09:00h – 17:00h
April – oktobar: 09:00h – 18:00h

Web: http://ktimageorgiadi.com/
Facebook: https://www.facebook.com/goldendonkeys/

Adventure Mountain Park

Adventure Mountain Park Kipar

Planinski park “Adventure” je jedinstveno iskustvo za pamćenje. Bilo da je u pitanju planinarenje, paintball, streljaštvo, laser tag, orijentacija, klizanje na ledu ili bilo koji drugi avanturistički sport na otvorenom, park je opremljen kvalifikovanim osobljem i sigurnosnom opremom. Nalazi se u prelepom selu Kiperunda u podnožju planine Trodos, sa veličanstvenim pogledima na prirodu i prirodne staze. Najveći je i najraznovrsniji na Kipru ove vrste. Kombinacija zapanjujućih pejzaža i brojnih edukativnih avantura podižu adrenalin na najviši nivo u kojem možete uživati sa prijateljima, kolegama, porodicom…

Radno vreme:
Novembar – mart: 08:00h – 18:00h (ne radi ponedeljkom)
April – oktobar: 09:00h – 20:00h (ne radi ponedeljkom)

Parko Paliatso

Ovaj zabavni park postoji od 1999. godine i nudi više od 25 različitih atrakcija. Najveća i najpopularnija je Sling Shot, najviša ejection-seat vožnja u Evropi (90 m za dve sekunde). Park od 2010. godine poseduje 45 visok gigantski točak. Prostire se na površini od 30.000 kvadratnih metara, najveći je na Kipru i nudi posetiocima besplatan parking. Nalazi se u Aja Napi, u glavnoj ulici Nissi Avenue.

Radno vreme:
Svaki dan: 18:00h – 00:00h

Web: http://parkopaliatsocy.com/

Park kamila u Mazotosu (Fotografija: mojkipar.com)
Farma zlatnih magaraca (Fotografija: facebook.com/goldendonkeys)
Adventure Mountain Park (Fotografija: adventuremountainpark.com)