Noćni život Kipar

Kipar je ostrvo koje vam garantuje beskrajnu zabavu. U svakom gradu trećeg po veličini ostrva Mediterana nalazi se veliki broj noćnih klubova, barova i pabova koji obećavaju sjajan provod za sve generacije.

Aja Napa je internacionalno poznata kao mesto vrhunskog 24-časovnog provoda, a zbog nekoliko desetina diskoteka i na stotine barova svih vrsta, pomenuta je u Ginisovoj knjizi rekorda. Slede je Limasol, Pafos, Larnaka, Protaras i naravno Nikozija.

Tokom leta noćni život na ostrvu starog svetskog a istovremeno i modernog šarma dobija potpuno novu dimenziju, skroz drugačiju od one van sezone. Barovi i pabovi na Kipru otvoreni su do dva časa iza ponoći, dok noćni klubovi rade do ranih jutarnjih časova.

Aja Napa – Čuveni kiparski “party town” iliti popularno nazvana “Ibica na Kipru”. Ovaj grad istočnog dela Kipra poznat je po velikom broju klubova i barova (najviše ih je koncentrisano oko glavnog Trga), po žurkama koje ne prestaju (noćni klubovi, pena žurke, paint žurke, žurke na plaži, barovi, pabovi, specijalni događaji, koncerti, show programi…). Sezona počinje u aprilu/maju i traje do kraja oktobra. Žurke na plažama počinju već oko podneva i traju do oko 19 časova. Noćni klubovi su otvoreni od 01h pa do 06h (neki i do 08h), a najluđi provod je od kraja juna do sredine avgusta.

Preporuka: The Castle Club (najveći klub na Kipru čija unutrašnjost ima enterijer starog zamka; postoji čak pet stejdževa)

Limasol – Najveći grad na ostrvu sa mnoštvom klubova, barova i kafića, nešto sofisticiranijih od onih u Aja Napi. Pre nego što je Aja Napa dobila status prestonice klubova na Kipru, to je bio ovaj grad. Limasol nudi zabavu za sve generacije.

Preporuka: 7 Seas (savremen dizajn, živa svirka, specijalni kokteli i mnoštvo događaja tokom godine)

Pafos – Ovaj grad na zapadu ostrva obiluje barovima i pabovima (glavna ulica popularno se zove “Bar Street”), i samim tim je više za večernji tip zabave. Preporučuje se parovima.

Preporuka: The Rose Pub (party pab u Pafosu sa britanskim šmekom, prijateljska i vesela atmosfera)

Larnaka – Glavno šetalište pored mora, Finikudes, glavna je tačka grada. Duž promenade postoji mnogo kafića, barova, taverni, a ima i nekoliko noćnih klubova. Nešto dalje, na plaži Mekenzi nastavlja se ovaj niz.

Preporuka: Geometry Club (nakon kompletnog renoviranja klub je postao jedno od najboljih noćnih mesta u Larnaki sa futurističkim izgledom, upečatljivim ulazom i plafonom od poligonalnih kristalnih prizmi)

Nikozija – Glavni grad Kipra ima najveću multietničku noćnu scenu u odnosu na ostatak ostrva. Ogledalo je autentičnog kiparskog noćnog života. Sofisticiraniji barovi, kafići, klubovi, pabovi i restorani. Manje turista, više lokalaca.

Preporuka: Zoo Club (najglamurozniji i najmoderniji noćni klub u Nikoziji, sastoji se iz dva nivoa)

Više o noćnom životu, klubovima, barovima i pabovima Kipra možete pronaći ovde.