Kruzer na Kipru

“Ovde lepota prijatnih brda poziva lutajuće mornare da se osete lagodno u tom cvetnom šarenilu i zelenilu, gde povetarac stalno dolazi i odlazi, ispunjavajući slatkim mirisima ostrvo i more koje ga okružuje…”

Veliki umetnik Leonardo da Vinči rekao je ovo o Kipru prilikom posete ostrvu 1481. godine.

Kao najistočnije ostrvo Mediterana, Kipar je česta polazna tačka za istraživanje okolnih zemalja. Sa svojim povoljnim položajem na raskrsnici tri kontinenta, lako možete kombinovati svoj odmor na ostrvu posetom bilo kom od ta tri (Evropa, Azija, Afrika).

Glavne luke na Kipru su Larnaka, Limasol i Pafos. Ulazak sa severne (okupirane) strane je generalno zabranjen. Jedina mogućnost da se poseti severni deo ostrva je pomoću dnevne vize, koja se može dobiti samo u tranzitnoj zoni u blizini hotela Ledra Palace u Nikoziji.

Mnogi trajekti povezuju grčke luke (Pirej i Rodos) i italijanske luke (samo leti) sa Kiprom. Takođe, redovno saobraćaju trajekti od/do Port Saida (Egipat), Haife (Izrael) i Bejruta (Liban).

Limasol i Larnaka imaju dobro opremljene marine, gde se mogu usidriti privatni brodovi i jahte.

Ako se u sklopu širih krstarenja zaustavite na Kipru, bićete oduševljeni otkrićem koliko toga možete da vidite na ostrvu sa laganim pristupom tim sadržajima preko luka.

Za najnovije informacije o destinacijama i programima krstarenja na Kipar / sa Kipra, posetite linkove ispod:
www.salamiscruiselines.com
www.cruisecyprus.com

Ako se u sklopu širih krstarenja zaustavite na Kipru, bićete oduševljeni otkrićem koliko toga možete da vidite na ostrvu (Fotografija: maritimecyprus.com)