Rent-a-car Kipar

Ako tokom vašeg boravka na Kipru želite da budete aktivni, a posebno ako ste navikli da budete nezavisni, neće vam biti dovoljan lokalni prevoz. Tada je najbolja opcija iznajmljivanje automobila, a tim poslom se bave takozvane rent-a-car agencije.

Osnovni princip koji važi kako u velikim tako i u malim rent-a-car agencijama je naplata prema tipu vozila. Cene zavise od dužine perioda na koji se vozilo iznajmljuje, a najam ne može biti kraći od 24 sata.

Mlađi od 21 godine ne mogu da iznajme automobil na Kipru. Najam vozila se plaća kreditnom karticom, uplatom na račun ili gotovinom, a svaki vozač je obavezan da ostavi depozit. Međutim, ono što je najvažnije pri iznajmljivanju jesu uslovi navedeni u ugovoru o najmu. Najvažniji faktor o kome treba posebno voditi računa je upravo ugovor o najmu. Ma koliko da vam se žuri, odvojite par minuta vremena da ga detaljno pročitate, jer od onoga što piše u njemu zavisi koliko ćete biti zaštićeni od bilo kakve štete. Obavezno obratite pažnju na to da li je ugovorom obuhvaćeno potpuno kasko osiguranje vozila.

U slučaju da planirate da iznajmite vozilo na Kipru, najbolje rešenje je da ga rezerviše 7-14 dana pre putovanja putem interneta.

Automobil na Kipru možete iznajmiti za 20 EUR pa naviše po danu.

Naša preporuka agencija za online najam vozila:

Sixt |  7777 Rent a car | Auto Europe (možete iznajmiti i vozača) | Hertz | Cyprus Car | Global Rent-a-car

Vrlo je važno da napomenemo da ako automobil iznajmite u severnom delu Kipra (sa turskim registarskim tablicama) – nećete moći preći u južni, grčki deo. S druge strane, automobilom koji rentirate u južnom, grčkom delu možete preći u severni deo, ali ćete morati da kupite dodatno osiguranje na graničnom prelazu.

Na Kipru se vozi levom stranom puta, dok je volan uglavnom sa desne strane, što je nasleđe vremena vladavine Britanaca ostrvom.

Pročitajte više o vožnji i putevima na Kipru ovde.