Rent-a-car Kipar

Ako ste ljubitelj aktivnog odmora i preferirate nezavisnost tokom boravka na Kipru, lokalni prevoz možda neće zadovoljiti vaše potrebe. U tom slučaju, najbolja opcija je iznajmljivanje automobila, što možete obaviti putem rent-a-car agencija.

Ključni princip koji važi kako za veće tako i za manje rent-a-car agencije jeste tarifiranje prema vrsti vozila. Cene se formiraju u zavisnosti od perioda na koji se vozilo iznajmljuje, pri čemu najam obično ne može biti kraći od 24 sata.

Na Kipru, osobe mlađe od 21 godine ne mogu iznajmiti automobil. Plaćanje najma vozila obično se vrši kreditnom karticom, bankovnim transferom ili gotovinom, uz obavezni depozit koji se ostavlja (obično putem kreditne kartice). Međutim, ključni faktor prilikom iznajmljivanja automobila su uslovi navedeni u ugovoru o najmu.

Najvažnije je detaljno pročitati ugovor o najmu, jer on određuje nivo vaše zaštite od moguće štete. Bez obzira na žurbu, važno je odvojiti nekoliko minuta da pažljivo pročitate svaki detalj u ugovoru. Posebnu pažnju treba obratiti na to da li je ugovorom obuhvaćeno potpuno kasko osiguranje vozila.

Ako planirate iznajmljivanje vozila na Kipru, najbolje je da ga rezervišete putem Interneta 7-14 dana pre putovanja.

Na Kipru, cene iznajmljivanja automobila počinju od 25 EUR po danu i mogu varirati u zavisnosti od tipa vozila, sezone i drugih faktora.

Moja preporuka agencija za najam vozila (pitati da li traže depozit i koji su iznosi depozita):

Vrlo je važno napomenuti da ako iznajmite automobil u severnom delu Kipra (sa turskim registarskim tablicama), nećete moći preći u južni deo. Sa druge strane, ako iznajmljujete automobil u južnom delu, možete preći u severni deo, ali ćete morati da kupite dodatno osiguranje na graničnom prelazu.

Na Kipru se vozi levom stranom puta, što je nasleđe vremena kada je ostrvo bilo pod britanskom vlašću, dok je volan automobila obično na desnoj strani.

Saznajte više o vožnji i putevima na Kipru ovde.