POLITIKA PRIVATNOSTI

Web portal Moj Kipar brine za privatnost podataka svojih korisnika. Važno je da pročitate ovu Politiku i naučite šta smatramo privatnim podacima i kako se prema istim odnosimo.

Web portal Moj Kipar se obavezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo tokom korišćenja ovog sajta. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na ovom web sajtu, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći da prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjen tekst ćemo objaviti na ovoj stranici.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Moj Kipar možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Ako odlučite da se prijavite na našu newsletter listu, potrebno je da nam ostavite lične podatke (ima i prezime, e-mail adresa), kako bismo vam mogli dostavljati sadržaj za koji ste se prijavili. Zahtevamo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev.

PRIKUPLJANJE PODATAKA – način i razlog

Web portal Moj Kipar zahteva Vaše lične podatke u sledećim situacijama:

Postavljanje pitanja
(Ime, e-mail adresa – na koji vam dostavljamo odgovor)
Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.

Prijava na newsletter
(Ime, e-mail adresa)
U svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.

Ostavljanje komentara
(Ime/nickname, e-mail adresa, IP adresa)
Anonimizovan nickname od e-mail adrese može biti ostavljen na sajtu, ali ćete morati uneti i određenu adresu da biste ostavili komentar. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju portala.

Prilikom posete portalu, web provajder automatski prikuplja podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice sa koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na ovom sajtu.

Ove podatke koristimo za statističke analize, sa ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Prikupljamo sledeće lične podatke od Vas:

Kontakt podaci: Ovo su podaci koji su nam potrebni da Vas kontaktiramo. Primeri kontakt podataka mogu uključivati ime, e-mail adresu, poštansku adresu, broj telefona i sl. Kontakt podaci mogu identifikovati Vas lično.

Tehnički podaci: Ovo su podaci koji nama omogućavaju da podesimo usluge koje Vam pružamo. Primeri tehničkog podatka mogu uključivati Vašu IP adresu, tip pretraživača, operativni sistem, affiliate ID i sl. Tehnički podaci ne identifikuju Vas lično, ali kada su u vezi sa drugim podacima onda mogu da Vas identifikuju.

Dobrovoljno dostavljeni podaci: Ovo su podaci koje nam dobrovoljno dostavljate i nisu neophodni za funkcionisanje usluga. Primeri dobrovoljno dostavljenih podataka uključuju Vaše komentare na naše usluge, Vaše veze sa nama preko duštvenih mreža i sl. Pošto ove podatke ne zahtevamo od Vas, Vi sami odlučujete u kojoj meri želite da budete identifikovani kroz navedene podatke.

Podaci dobijeni od instaliranih programa: Naš sajt koristi informativne programe za praćenje. Ovi programi mogu biti kolačići, sesije, logovi, jedan-piksel GIF ili druge tehnologije koje nam pružaju informacije o Vašim aktivnostima na našem sajtu i serverima. Ne preduzimamo povezivanje ovih podataka sa identitetom neregistrovanih posetilaca, sve dok se ne konstatuje pokušaj neovlašćenog upada u sistem radi nanošenja štete ovoj Internet lokaciji ili našem poslovanju.

Da biste promenili bilo koji podatak o sebi naveden u ovoj politici, osim dobrovoljno dostavljenih podataka, potrebno je da se prijavite na portal korisnika i da ih promenite, obrišete ili modifikujete.

PODACI O KOLAČIĆIMA

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web sajt smešta u Vaš kompjuter kako bi zapamtio Vaše ponašanje i personalizovao Vaše onlajn iskustvo prilikom Vaše prve posete sajtu. Kolačići rade razne poslove na Moj Kipar web sajtu, na primer, omogućavaju Vam efikasnu navigaciju kroz stranice, da sačuvate svoje omiljene postavke i generalno da poboljšate svoje iskustvo na web sajtu. Kolačići obezbeđuju bržu i lakšu interakciju između Vas i web sajta. Postoje različite vrste kolačića koje prate i beleže različite vrste aktivnosti.

Korišćenje kolačica sa web sajta Moj Kipar

Kolačići nam omogućavaju da prepoznamo Vaš uređaj i da isporučimo odgovarajući personalizovani sadržaj. Mi koristimo kolačiće koji su potrebni da Vam omoguće da se krećete po sajtu ili da obezbede neke od osnovnih prisutnih mogućnosti. Koristimo kolačiće da poboljšamo funkcionalnost web sajta skladišteći Vaše omiljene postavke. Kolačiće koristimo i kako bi nam pomogli da poboljšamo performanse našeg web sajta, naše marketinške aktivnosti i da poboljšamo Vaše online iskustvo.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH PODATAKA

Portal Moj Kipar posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, Moj Kipar neće davati na uvid i korišćenje trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom i u slučaju teškog kršenja pravila Moj Kipar.

Sa ovog portala, linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.

Imam još pitanja. Koga da kontaktiram?

Ako imate komentare ili pitanja u vezi naše Politike privatnosti, molimo Vas da nam pošaljete e-mail na info@mojkipar.com.

USLOVI KORIŠĆENJA

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge web portala Moj Kipar na Internet adresi www.mojkipar.com. Prilikom korišćenja bilo kog dela portala smatraćemo da ste upoznati i da pristajete na uslove i pravila koji slede.

Sadržaje i materijale (tekstualne, foto, video, audio) sa web portala Moj Kipar ne možete da koristite, menjate, reprodukujete ili distribuirate u komercijalne svrhe bez prethodne dozvole vlasnika ovog web portala.

Ovlašćujemo vas da pregledate i preuzimate materijale sa ovog portala samo za vaše lične, nekomercijalne potrebe, ali pod uslovom da obavezno navedete kao izvor Moj Kipar, sa linkom ka izvornom tekstu na našem portalu.

Uredništvo portala Moj Kipar ulaže maksimalne napore da objavljeni sadržaji budu tačni, potpuni i ažurni, ali ne može da preuzme odgovornost za eventualne greške nastale prilikom unosa. Prema tome, kao korisnici sadržaj sajta koristite na sopstvenu odgovornost.

Zadržavamo pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu, kao i Uslova korišćenja, bez obaveze prethodne najave. Svaka izmena Uslova korišćenja biće vidljiva na ovoj stranici.

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo portala www.mojkipar.com ne smatraju se delom sajta i Moj Kipar ne snosi odgovornost za njih.

Svi tekstovi i ilustracije na sajtu su samo informativnog karaktera i ne mogu biti predmet bilo kakve obaveze vlasnika sajta prema posetiocima sajta.

Korisnicima portala Moj Kipar strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

Moj Kipar ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.