Porast avio saobraćaja na relaciji Beograd – Larnaka preko 600% u odnosu na 2019.

Datum objave:

Broj putnika na relaciji Beograd – Larnaka koji je dostigao najviši nivo prošle godine, s obzirom da su avio kompanije Air Serbia i Wizz Air zabeležile značajan rast kapaciteta, premašen je tokom prvog kvartala 2023. godine.

Uprkos ograničenjima vezanim za korona virus, ukupno 71.176 putnika putovalo je 2022. godine na relaciji Beograd – Larnaka. Ova cifra predstavlja povećanje od 18,2% u odnosu na prepandemijsku 2019. godinu i povećanje od 28,1% u odnosu na 2018. godinu.

Značajan porast očekuje se tokom 2023. godine s obzirom da su cifre iz prvog kvartala već premašile one iz prethodnih godina. Od januara do marta 2023. ukupno 22.187 putnika je letelo između ova dva grada, što je povećanje od 294% u odnosu na prošlu godinu i povećanje od 654% u odnosu na 2019. godinu.

Air Serbia tokom prestojećeg leta planira da udvostruči broj letova između Beograda i Larnake sa sedam sedmičnih letova na 14 (dva dnevno). Letovi će se u početku odvijati sedam puta nedeljno, taj broj će se postepeno povećavati, da bi od 30. maja avioni Air Serbie saobraćali između Beograda i Larnake.

Sa druge strane, Wizz Air će tokom predstojeće letnje sezone imati pet letova nedeljno iz Beograda ka Larnaki, što je za tri leta više u odnosu na 2022. godinu.

Rezultat iznad navedenog je rekordnih devetnaest letova nedeljno na relaciji Beograd – Larnaka!

Prema podacima YUTE, a na osnovu do sada izvršenih rezervacija, Kipar je ove godine postao jedna od najpopularnijih letnjih destinacija za srpske putnike.

“Ove godine Kipar se ističe kao jedna od omiljenih destinacija za naše turnire”, saoptšila je YUTA.

Izvor: exyuaviation.com

Autor: Moj Kipar Travel