Održano Kiparsko veče u Beogradu

Datum objave:
Kiparsko veče Beograd

Sinoć je u beogradskom hotelu “Hyatt” održano Veče Kipra u organizaciji Ministarstva turizma Kipra i Ambasade Republike Kipar u Beogradu.

Prisutnima se na početku obratio ambasador Kipra u Srbiji, Njegova Ekselencija Dimitrios Teofilaktu istakavši da se odnosi između Kipra i Srbije zasnivaju na čvrstom prijateljstvu.

“Kipar podržava teritorijalni integritet Srbije i Srbija podržava Kipar i to se neće promeniti”, rekao je za RTS ambasador Dimitrios Teofilaktu.

“Bilateralni odnosi Kipra i Srbije zasnovani su na čvrstom prijateljstvu, uzajamnoj solidarnosti i strogom poštovanju međunarodnog prava i zvaničnici obe zemlje u svim susretima izražavaju nedvosmislenu i stalnu podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta obe države. Takođe, postoje mogućnosti za saradnju u oblasti IT industrije ali i energetike, saobraćaja i infrastrukture, jer Kipar, kao država-članica EU, može biti značajan partner Srbiji i pružiti pomoć u boljem korišćenju sredstava iz fondova Unije.”

Ambasador kaže i da je veliki potencijal u projektima koje bi zajednički realizovali partneri iz Srbije, Kipra i Grčke.

“Srbija i Kipar imaju tradicionalne dugogodišnje veoma dobre prijateljske i bratske odnose. A turizam je jedan od načina da se još bolje upoznamo i bliže povežemo”, rekao je ambasador.

Tokom večeri, gosti su imali priliku da degustiraju raznovrsne kiparske specijalitete i da uživaju, ali i učestvuju, u atraktivnom nastupu popularne folklorne grupe “Karoceris” iz Larnake.

Specijalan deo večeri bila je nagradna igra, a troje srećnih dobitnika će do kraja sezone uživati u svom luksuzu hotela Adams, Nestor i Grecian Bay u Aja Napi.

Kipar je popularna turistička destinacija u Sredozemnom moru čiji je glavni izvor prihoda turizam, tačnije inostrani dolasci. 2018. i 2019. Kipar je posetilo četiri miliona turista. Ta brojka je zbog pandemije koronavirusa u 2020. godini pala na 630.000, da bi prošle godine došla do cifre od dva miliona.

“Svi znamo da su srpski turisti uvek dobrodošli na Kipar. Kao i mi, znaju da uživaju. Najčešće dolaze u Aja Napu i Protaras zbog prelepih plaža. Nadamo se da ćete posetiti našu zemlju i ove godine, ali da će sledeća godina biti još uspešnija po turistima u obe zemlje”, kaže Jorgos Milas iz kiparskog Ministarstva turizma.

Fotografije: CorD Magazine

Autor: Moj Kipar Događaji na Kipru 0 komentara

0 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *