Biciklizam Kipar

Kipar je raj za bicikliste i to ne samo zbog zagarantovanog sunčanog vremena. Sjajni vremenski uslovi koji preovladavaju na ostrvu omogućavaju biciklistima da uživaju tokom cele godine. Za razliku od drugih evropskih ili mediteranskih zemalja, jaki vetrovi su retki. Najpopularniji meseci za biciklizam su svakako prolećni, tokom kojih se održavaju i dva događaja visokog renomea, “The Sunshine Cup” i “The Volkswagen Tour”.

Najveća draž je brza promena terena i pejzaža, čak i na najkraćim biciklističkim stazama. Na primer, u 10 km puta možete naići na kamenitu ili stazu od šljake, strmu i ravnu…, koje vam omogućavaju da doživite sve podloge u kratkom vremenskom periodu.

Na ostrvu postoji veliki broj biciklističkih centara koji nude usluge iznajmljivanja opreme, informacije i pomoć na putevima. Oni takođe mogu da organizuju vaše putovanje kako bi vas proveli kroz raznolike pejzaže koji kombinuju pogled na planine, obale, vinograde, maslinike i fascinantne stare ruševine.

Biciklistička federacija Kipra, članica Međunarodne unije biciklista, je organizator ili podrška glavnih događaja i drugih takmičenja tokom cele godine, dok svaki grad ima svoje biciklističke saveze.

Sve biciklističke rute na Kipru | Trodos rute (PDF) | Limasol – Pano Platres ruta (PDF)

Kipar je zbog savršene klime raj za bicikliste (Fotografija: Shutterstock)